Prelucrarea datelor cu caracter personal (Politica GDPR)

Conform cerintelor Regulamentului General pentru Protectia Datelor – Regulamentul UE 2016 /679 privind protectia persoanelor fizice in ceea ce priveste prelucrarea datelor cu caracter personal si privind libera circulatie a acestor date - FAROM declara ca toate datele personale sunt considerate strict confidentiale si sunt utilizate doar pentru scopurile specificate.

Ne rezervam dreptul de a actualiza si modifica periodic Politica GDPR. In cazul oricarei astfel de modificari, vom afisa pe site-ul nostru versiunea modificata a Politicii GDPR, motiv pentru care te rugam sa verifici periodic continutul acesteia.

Ce categorii de date cu caracter personal prelucram 

In general, colectam datele tale cu caracter personal direct de la tine, astfel incat ai controlul asupra tipului de informatie pe care ne-o furnizezi.

De exemplu, primim informatii de la tine:

•  Cand iti creezi un cont, ne transmiti: adresa de e-mail, numele si prenumele;

•  Cand plasezi o comanda, ne furnizezi informatii precum: produsul dorit, numele si prenumele, adresa de livrare, detalii de facturare, metoda de plata, numar de telefon, datele cardului bancar etc.

Putem, de asemenea, sa colectam si sa prelucram ulterior anumite informatii cu privire la comportamentul tau in timpul vizitarii site-ului nostru, pentru a-ti pune la dispozitie oferte adaptate profilului tau.

Pe site-ul nostru putem stoca si colecta informatii in cookie-uri si tehnologii similare, conform Politicii de cookie-uri.

Nu colectam si nu prelucram in alt mod date sensibile, incluse de Regulamentul general privind protectia datelor in categorii speciale de date cu caracter personal. 

Care sunt scopurile si temeiurile prelucrarii

Vom utiliza datele tale cu caracter personal in urmatoarele scopuri:

1. Pentru prestarea serviciilor in beneficiul tau

Acest scop general poate include, dupa caz, urmatoarele:

•  Crearea si administrarea contului in cadrul platformei www.ilsignore.ro;

•  Prelucrarea comenzilor, inclusiv preluarea, validarea, expedierea si facturarea acestora;

•  Solutionarea anularilor sau a problemelor de orice natura referitoare la o comanda, la bunurile sau serviciile achizitionate;

•  Returnarea produselor conform prevederilor legale;

•  Rambursarea contravalorii produselor conform prevederilor legale;

Prelucrarea datelor tale pentru aceste scopuri este, in cele mai multe cazuri, necesara pentru incheierea si executarea unui contract intre noi si tine.

2. Pentru imbunatatirea serviciilor noastre

Ne dorim in permanenta sa iti oferim cea mai buna experienta de cumparare online. Pentru aceasta, putem colecta si utiliza anumite informatii in legatura cu comportamentul tau de Client, te putem invita sa completezi diferite chestionare sau putem desfasura, direct sau cu ajutorul unor parteneri, studii si cercetari de piata.

3. Pentru marketing

Vrem sa te tinem la curent cu privire la cele mai bune oferte pentru produsele care te intereseaza. In acest sens, iti putem trimite orice tip de mesaj continand informatii generale, informatii cu privire la produse similare sau complementare cu cele pe care le-ai achizitionat, informatii cu privire la oferte sau promotii, etc. 

In cele mai multe cazuri, ne intemeiem comunicarile de marketing pe consimtamantul tau prealabil. 

In orice situatie in care folosim informatii cu privire la tine pentru un interes legitim al nostru, avem grija si luam toate masurile necesare pentru ca drepturile si libertatile tale fundamentale sa nu fie afectate. Cu toate acestea, ne poti solicita oricand, sa oprim prelucrarea datelor tale cu caracter personal in scop de marketing, urmand sa dam curs cererii tale.

4. Pentru apararea intereselor noastre legitime

Pot exista situatii in care vom folosi sau transmite informatii pentru a ne proteja drepturile si activitatea comerciala. Acestea pot include:

•    Masuri de protectie a site-ului si a utilizatorilor platformei www.ilsignore.ro fata de atacuri cibernetice:

•    Masuri de prevenire si detectare a tentativelor de fraudare, inclusiv transmiterea unor informatii catre autoritatile publice competente;

•    Masuri de gestionare a diverselor altor riscuri.

De asemenea, in anumite cazuri ne intemeiem prelucrarea pe dispozitii legale. 

Cat timp pastram datele tale cu caracter personal

Ca regula generala, vom stoca datele tale cu caracter personal cat timp ai un cont pe platforma www.ilsignore.ro. Poti sa ne soliciti oricand stergerea anumitor informatii sau inchiderea contului si vom da curs acestor solicitari, sub rezerva pastrarii anumitor informatii inclusiv ulterior inchiderii contului, in situatiile in care legislatia aplicabila sau interesele noastre legitime o impun.

Cui transmitem datele tale cu caracter personal

Dupa caz, putem transmite sau oferi acces la anumite date cu caracter personal ale tale urmatoarelor categorii de destinatari:

furnizorilor de servicii de curierat;

furnizorilor de servicii de plata/bancare;

furnizorilor de servicii de marketing;

furnizorilor de servicii de cercetare de piata;

•    furnizorilor de servicii IT;

In cazul in care ne revine o obligatie legala sau daca este necesar pentru a ne apara un interes legitim putem, de asemenea, divulga anumite date cu caracter personal unor autoritati publice.

In ce tari transferam datele tale cu caracter personal

In prezent, stocam si prelucram datele tale cu caracter personal pe teritoriul Romaniei.

Ne poti contacta oricand, folosind detaliile de contact de pe site, pentru a afla mai multe informatii despre tarile in care transferam datele tale, precum si garantiile pe care le-am pus in aplicare cu privire la aceste transferuri.

Cum protejam securitatea datelor tale cu caracter personal

Transmisia datelor tale cu caracter personal se face folosind algoritmi de criptare de ultima generatie, iar serverele pe care sunt stocate sunt securizate.

In ciuda masurilor luate pentru a proteja datele tale cu caracter personal, iti atragem atentia ca transmiterea informatiilor prin internet nu este complet sigura, existand riscul ca datele sa fie vazute si utilizate de catre terte parti, situatie in care nu putem fi trasi la raspundere. 

Ce drepturi ai

Regulamentul general privind protectia datelor iti recunoaste o serie drepturi in legatura cu datele tale cu caracter personal. Poti solicita accesul la datele tale, corectarea oricaror greseli din fisierele noastre si/sau te poti opune la prelucrarea datelor tale cu caracter personal. De asemenea, iti poti exercita dreptul de a te plange autoritatii de supraveghere competente sau de a te adresa justitiei. Dupa caz, poti beneficia si de dreptul de a solicita stergerea datelor tale cu caracter personal, dreptul la restrictionarea prelucrarii datelor tale si dreptul la portabilitatea datelor.

Pentru a-ti putea exercita drepturile, ne poti contacta folosind detaliile de contact de pe site. Te rugam sa retii urmatoarele aspecte daca doresti sa iti exerciti aceste drepturi:

Identitate

Luam in serios confidentialitatea tuturor inregistrarilor care contin date cu caracter personal. Din acest motiv, te rugam sa ne transmiti cererile tale cu privire la astfel de inregistrari folosind adresa de e-mail utilizata la deschiderea contului.

Onorarii

Nu vom solicita o taxa pentru a-ti exercita vreun drept.

Durata de raspuns

Ne propunem sa raspundem la orice solicitari valide in termen de maximum o luna, cu exceptia cazului in care acest lucru este deosebit de complicat sau daca ai facut mai multe solicitari, caz in care urmeaza sa raspundem in termen de maximum doua luni. 

Drepturile tertelor parti

Nu trebuie sa respectam o cerere in cazul in care ar afecta in mod negativ drepturile si libertatile altor persoane vizate.

Drepturi vizate    

Accesul  

 Poti sa ne ceri:    

•    sa confirmam daca iti prelucram datele cu caracter personal;

•    sa iti punem la dispozitie o copie a acestor date;

•    sa iti oferim alte informatii despre datele tale cu caracter personal, cum ar fi datele pe care le avem, la ce le folosim, cui i le divulgam, etc.

Rectificarea    

Ne poti cere sa rectificam sau sa completam datele tale cu caracter personal inexacte sau incomplete.

Stergerea datelor    

Ne poti cere sa iti stergem datele cu caracter personal, dar numai in cazul in care:  

•   acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate; sau

•    ti-ai retras consimtamantul sau

•    dai curs unui drept legal de a te opune sau

•    acestea au fost prelucrate ilegal sau

•    ne revine o obligatie legala in acest sens.        

Nu avem obligatia de a ne conforma solicitarii tale de stergere a datelor tale cu caracter personal in cazul in care prelucrarea datelor tale cu caracter personal este necesara:   

 •   pentru respectarea unei obligatii legale sau

•    pentru constatarea, exercitarea sau apararea unui drept in instanta.      

Restrictionarea prelucrarii datelor  

 Ne poti cere sa restrictionam prelucrarea datelor cu caracter personal, dar numai in cazul in care:    

•    prelucrarea este ilegala, dar nu doresti ca datele sa fie sterse sau

•    acestea nu mai sunt necesare pentru scopurile pentru care au fost colectate, dar tu ai nevoie de ele pentru a constata, a exercita sau a apara un drept in instanta sau

•    ti-ai exercitat dreptul de a te opune, iar verificarea daca drepturile noastre prevaleaza este in desfasurare.        

Portabilitatea datelor    

Ne poti cere sa iti furnizam datele cu caracter personal intr-un format structurat, utilizat in mod curent si care poate fi citit automat sau poti solicita ca acesta sa fie „portat” direct catre un alt operator de date, dar in fiecare caz numai daca:    

•    prelucrarea se bazeaza pe consimtamantul tau sau pe incheierea sau executarea unui contract cu tine si

•    prelucrarea se face prin mijloace automate.

Opozitia    

Te poti opune in orice moment, din motive legate de situatia particulara in care te afli, prelucrarii datelor tale cu caracter personal in temeiul interesului nostru legitim, in cazul in care consideri ca drepturile si libertatile tale fundamentale prevaleaza fata de acest interes.

Luarea de decizii automate  

 Poti cere sa nu faci obiectul unei decizii bazate exclusiv pe prelucrarea automata, dar numai atunci cand decizia respectiva:  

 •   produce efecte juridice cu privire la tine sau

•    te afecteaza in alt mod similar si intr-o masura semnificativa.     

Plangeri    

Ai dreptul sa depui o plangere la Autoritatea de Supraveghere cu Privire la Prelucrarea Datelor Tale cu Caracter Personal.

In Romania, datele de contact ale Autoritatii de Supraveghere Pentru Protectia Datelor sunt urmatoarele:

Autoritatea Nationala de Supraveghere a Prelucrarii Datelor cu Caracter Personal

B-dul G-ral. Gheorghe Magheru nr. 28-30, Sector 1, cod postal 010336, Bucuresti, Romania

Telefon: +40.318.059.211 sau +40.318.059.212;

E-mail: anspdcp@dataprotection.ro

Fara a va afecta dreptul tau de a contacta in orice moment autoritatea de supraveghere, te rugam sa ne contactezi, in prealabil, si iti promitem ca vom depune toate eforturile necesare pentru a rezolva orice problema pe cale amiabila.